Referenties

Ervaringen met Soundfulness Klankontspanning

 • Nijkerk Pastorie met toestemmingEen verzorgende die een cliënt na een klankontspanning douchte: “Ongelooflijk hoe makkelijk het was haar te verzorgen. Ze was ontspannen, werkte mee en protesteerde niet bij het haren wassen.”
 • Een verzorgende: ‘Ik werk alleen ’s avonds en kan merken als er die dag een klankontspanning is geweest. De groep is dan veel rustiger.’
 • De partner van iemand met dementie:
  “Ik kom op bezoek en het is alsof mijn man gewoon mijn man weer is. Ik vraag de verzorgende wat ze met hem gedaan hebben. Blijkt dat hij die dag een klankontspanning gekregen heeft.
 • Reacties van mensen met dementie zelf:
  – “Het is alsof ik weer leef.”
  – “Ik voel me eindelijk weer mezelf.”
  – “Ik voel me beroerd (bij navraag bleek dit zowel letterlijk als minder prettig, maar ook dat ze zich geraakt voelde). Maar dat is goed, het lucht op.”
  – Ik ben niet godsdienstig, maar dit zou zoiets als bidden kunnen zijn.”
 • Marjo over de klankontspanningen samen met haar moeder:
  “Ik heb de klankbelevingen met mijn moeder als positief ervaren. Ik denk zeker dat ik in een later stadium  nog contact kan maken met mijn moeder op een andere manier dan met praten.  Het samen ontspannen zijn of lachen om een opmerking werkt naar mijn moeder, maar ook naar mij positief.  Zeker een aanrader.”

Meest recente berichten