Innerlijk pelgrimeren

Ange van Ommen steunt goede doelen met Pelgrimsboeken en ‘innerlijke pelgrimstochten’

” Mindfulness, klank en pelgrimstochten zijn bij mij met elkaar verweven. Een pelgrimstocht inspireerde me om een omslag in mijn werk te maken: de oceandrum gaf me dezelfde rust en ruimte die ik op mijn pelgrimstocht ervaarde, zo werd ik klankwerker”

Over de pelgrimstocht die na een lange ziekteperiode maakte, en hoe hierdoor geïnspireerd zij dit nieuwe werkveld creëerde schreef Ange het boek De hele weg. De opleiding tot Mindful Coach die ze in 2018 afrondde inspireerde tot een nieuwe pelgrimstocht waarover ze het boek De weg van het hart schreef. De innerlijke pelgrimsreizen (zie onder) die Ange geeft vloeien hieruit voort. Tot slot schreef Ange in 2021 Nieuwe wegen, in feite de proloog van de serie pelgrimsboeken. Dat boek gaat over de allereerste pelgrimstocht die ze in 2008 maakte, en waarmee alles begon.

Pelgrimsboeken

Als lezer heb je het idee dat je met Ange meereist
De boeken zijn een uitnodiging tot innerlijk pelgrimeren

Ange steunt met de verkoop van haar boeken haar patiëntenvereniging Sarcoïdose.nl. Als u het boek rechtstreeks via info@klankenruimte bestelt gaat de volledige verkoopopbrengst (25%) naar het goede doel

Nieuwe wegen € 18,49
De hele weg € 22,99
De weg van het hart € 18,49

De weg van het hart gaat over de pelgrimstocht die Ange in het najaar van 2019 maakte na een periode van mantelzorg voor haar moeder met dementie en haar overlijden. In haar dagelijkse verhalen schrijft Ange open en eerlijk over haar gevoelens en emoties. Toch is het boek niet zwaar. Ze laat zien hoe je al wandelend je balans kunt herstellen. De tocht door soms verlaten landschappen brengt haar tot rust. Onderweg leert Ange haar tempo te vertragen en flexibel om te gaan met steeds veranderende omstandigheden. Een herkenbaar boek voor mantelzorgers en mensen met een chronische ziekte, het inspireert een innerlijke reis te maken zonder zelf op pad te gaan.

Maak zelf een ‘innerlijke pelgrimsreis’ met mindfulness en klank
Ange biedt in haar praktijkruimte in Harderwijk individuele ‘pelgrimstochten’ aan, waarin ze met mindfulness meditatie en klanken die aan de natuur doen denken mensen meeneemt op reis. Hierbij richt ze zich bij voorkeur op mensen die, bij voorbeeld vanwege mantelzorgtaken, ziekte of beperkingen, zelf geen pelgrimstocht kunnen maken. Even los van alle dagelijkse dingen, stilte en alle ruimte voor jezelf. Tijd voor reflectie.

Met deze innerlijke pelgrimsreizen steunt Ange eveneens goede doelen. U doneert wat het u waard is (net zoals in sommige pelgrimsherbergen het geval is). Uw donatie gaat naar goede doelen die bij de thema’s van de pelgrimsboeken aansluiten. Kies daarbij uit onderstaande bestemmingen:

  • Sarcoidose.nl
  • Alzheimer Nederland
  • MantelzorgNL
  • I’ll push you (pelgrimsreizen voor mensen met een handicap)

Voor meer informatie over innerlijke pelgrimsreizen en reserveren: mail naar info@klankenruimte.nl of bel 0341-424329