Innerlijk pelgrimeren

Ange van Ommen steunt goede doelen met Pelgrimsboeken en ‘innerlijke pelgrimstochten’

” Mindfulness, klank en pelgrimstochten zijn bij mij nauw met elkaar verweven. Een pelgrimstocht inspireerde me in een omslag in mijn werk. De oceandrum gaf me dezelfde rust en ruimte die ik op mijn pelgrimstocht ervaarde, en zo werd ik klankwerker. Over deze tocht en hoe ik hierdoor geïnspireerd dit nieuwe werkveld creëerde schreef ik het boek De hele weg. De opleiding tot Mindful Coach die ik in 2018 afrondde inspireerde tot een nieuwe pelgrimstocht waarover ik het boek De weg van het hart schreef. De innerlijke pelgrimsreizen vloeien hieruit voort.”

Ange steunt met de verkoop van haar boeken haar patiëntenvereniging Sarcoïdose.nl. De opbrengst van de innerlijke pelgrimstochten gaan naar diverse goede doelen die aansluiten bij de thema’s van het boek.

Pelgrimsboeken


Vanaf 3 juni 2020 verkrijgbaar: De weg van het hart

Als lezer heb je het idee dat je met Ange meereist
De weg van het hart is een uitnodiging tot innerlijk pelgrimeren

De weg van het hart gaat over de pelgrimstocht die Ange in het najaar van 2019 maakte na een periode van mantelzorg voor haar moeder met dementie en haar overlijden. In haar dagelijkse verhalen schrijft Ange open en eerlijk over haar gevoelens en emoties. Toch is het boek niet zwaar. Ze laat zien hoe je al wandelend je balans kunt herstellen. De tocht door soms verlaten landschappen brengt haar tot rust. Onderweg leert Ange haar tempo te vertragen en flexibel om te gaan met steeds veranderende omstandigheden. Een herkenbaar boek voor mantelzorgers en mensen met een chronische ziekte, het inspireert een innerlijke reis te maken zonder zelf op pad te gaan.

Als u De weg van het hart (€ 17,99) koopt bij een van de volgende verkooppunten (of rechtstreeks via Ange) gaat de volledige verkoopopbrengst naar Sarcoïdose.nl:
Ermelo: Riemer & Walinga en De Herbergier, beide Stationsstraat. Harderwijk: Readshop PC Hooftplein, Bruna Donkerstraat, Primera Luttekepoortstraat. De weg van het hart (en De hele weg) is ook te bestellen bij uitgeverij Boekscout. 

Actie bij verschijning van De weg van het hart:
Maak zelf een ‘innerlijke pelgrimsreis’ met mindfulness en klank
Rondom de verschijning van De weg van het hart biedt Ange in haar praktijkruimte in Harderwijk individuele ‘pelgrimstochten’ aan, waarin ze met mindfulness meditatie en klanken die aan de natuur doen denken mensen meeneemt op reis. Hierbij richt ze zich bij voorkeur op mensen die, bij voorbeeld vanwege mantelzorgtaken, ziekte of beperkingen, zelf geen pelgrimstocht kunnen maken. Even los van alle dagelijkse dingen, stilte en alle ruimte voor jezelf. Tijd voor reflectie.
Lezingen en workshops kunnen in deze Coronatijd voorlopig niet doorgaan

Met deze innerlijke pelgrimsreizen steunt Ange eveneens goede doelen. Als u De weg van het hart koopt kunt u op vertoon van de boekenlegger die in het boek zit een individuele klankmeditatie in de praktijkruimte van Klank en Ruimte boeken. U doneert wat het u waard is (net zoals in sommige pelgrimsherbergen het geval is). Uw donatie gaat naar goede doelen die bij de thema’s van De weg van het hart aansluiten. Kies daarbij uit onderstaande bestemmingen:

 • Sarcoidose.nl
 • Alzheimer Nederland
 • MantelzorgNL
 • I’ll push you (pelgrimsreizen voor mensen met een handicap)

Voor meer informatie over innerlijke pelgrimsreizen (individueel, workshops en lezingen) en reserveren: mail naar info@klankenruimte.nl of bel 0341-424329

Spelregels innerlijke pelgrimsreizen

 • De actie geldt tot 1 september 2020
 • Maak vooraf per mail of telefonisch een afspraak
 • Er wordt gewerkt binnen de richtlijnen van het RIVM
 • Om 1,5 meter afstand te kunnen bewaren vindt de klankmeditatie zittend plaats
 • De klankmeditatie kan alleen doorgaan als u klachtenvrij bent
 • Vooraf handen ontsmetten
 • Houd er rekening dat de praktijkruimte op de zolder etage is en dat u geen gebruik van het toilet kunt maken