Voor mantelzorgers

Herkent u dit?

  • Ik ben vaak moe van het combineren van alle taken die op mijn bord liggen zoals mantelzorgtaken, baan, gezin en huishouden.
  • Ik heb behoefte aan meer rust voor mezelf.
  • Het is lastig dat de communicatie met mijn naaste anders wordt nu deze ziek is.
Klankontspanning is een goede manier om weer op te laden
Neem even tijd voor uzelf en geniet tijdens een klankontspanning van rustgevende klanken. Er hoeft even helemaal niets. De drukke buitenwereld is wat verder weg en de klanken brengen u naar binnen. Tijdens de klankontspanning kunt u weer tot uzelf komen, weer in balans, leren accepteren wat er is en de kracht hervinden om te dragen wat op er dit moment in uw leven is.
p1060359
Klankontspanning samen met degene waarvoor u zorgt kan ook een sleutel zijn in het contact. In een ziekteproces waarbij steeds meer wegvalt en contact steeds lastiger wordt (speelt vooral bij dementie) is het goed de nadruk te leggen op wat wél kan. Samen genieten van klanken is een van die dingen, momenten om te koesteren en op een heel andere manier samen in contact te zijn. Een klankontspanning is een woordeloos contact, wordt altijd begrepen en overbrugt elke afstand. Gezamenlijke klankontspanning is mogelijk aan huis.
 
Individuele klankcoaching als ondersteuning bij stressklachten
Bij klankcoaching wordt concreet gewerkt aan de stressvolle gedachten, emoties of lichamelijke klachten waar u tegenaan loopt. Hierbij worden diverse werkvormen vanuit het mindful coachen toegepast. Zachte en helende klanken kunnen  de coaching verdiepen, ze laten gemakkelijker voelen waar de stress en klachten vandaan komen. Doel van klankcoaching is om te leren beter om te gaan met de dagelijkse stress.
 
Individuele klankontspanning en -coaching wordt gegeven in de praktijkruimte in Harderwijk. Een eerste kennismaking en intake zijn gratis.
 
Workshops Mindfulness en Klank voor mantelzorgers
Klank en Ruimte heeft een serie workshops voor mantelzorgers ontwikkeld waarin mindfulness en klank worden gecombineerd. De workshops worden gegeven aan de hand van thema’s die bij mantelzorgers spelen, zoals ‘Op adem komen’, ‘Goed voor jezelf zorgen’, ‘Ruimte voor jezelf’ en ‘Meer veerkracht’. Elke workshop heeft een vaste structuur. Het is een combinatie van een of meer mindfulness- en lichaamsoefeningen, een stukje theoretische achtergrond en als afsluiting een klankmeditatie. Deelnemers krijgen concrete tips mee naar huis om in hun dagelijks leven meer ontspanning te creëren. Iedereen kan meedoen. Er is geen ervaring met mindfulness of meditatie nodig en er wordt rekening gehouden met eventuele fysieke beperkingen.

Workshops in Harderwijk

Elke tweede woensdag van de maand geef ik een gratis workshop voor mantelzorgers in Wijkontmoetingscentrum Stad, Houtkamp 33, Harderwijk (i.s.m. Zorgdat en financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Harderwijk). Kennismakingsworkshop op 8 september 13.30 – 15.30 uur en 19.30 – 21.30 uur. Opgave per mail bij Steunpunt Mantelzorg: mantelzorg@zorgdat.nl of telefonisch via de receptie van Zorgdat: 0341-434656
Data 2021:
8 september, introductieworkshop
13 oktober, thema ‘Op adem komen’
10 november, thema ‘Goed voor jezelf zorgen’
8 december, thema ‘Steun zoeken en voelen’
 
 
 
 

Meest recente berichten