Voor mantelzorgers

Herkent u dit?

  • Ik ben vaak moe van het combineren van alle taken die op mijn bordje liggen zoals mantelzorgtaken, baan, gezin en huishouden.
  • Ik heb behoefte aan meer rustmomenten voor mezelf.
  • Het is lastig dat de communicatie met mijn naaste zo anders wordt nu deze dementie heeft.
Klankontspanning is een goede manier om weer op te laden
Neem even tijd voor uzelf en geniet van rustgevende klanken. Er hoeft even helemaal niets. De drukke buitenwereld is wat verder weg en de klanken brengen u naar binnen. Tijdens de klankontspanning kunt u weer tot uzelf komen, in balans, accepteren wat er is en de kracht hervinden om te dragen wat op dit moment in uw leven is.
p1060359
Klank-coaching als ondersteuning bij stressklachten
Om mantelzorgers bij stressklachten nog beter te kunnen ondersteunen ben ik klank-coaching aan het ontwikkelen, een combinatie van Mindful Coachen en klankontspanning. Bij Mindful Coachen wordt concreet gewerkt aan de hand van stressvolle gedachten, emoties of lichamelijke klachten. De zachte en helende klanken verdiepen de coaching en geven ontspanning, ze laten gemakkelijker voelen waar de stress en de achterliggende angst of beperkende overtuigingen vandaan komen. Bij klank-coaching is ontspanning geen doel op zich, maar een middel om gemakkelijker inzichten te krijgen om makkelijker om te kunnen gaan met de dagelijkse stress.


Een andere manier van contact
Klankontspanning kan ook een sleutel zijn in het contact met uw naaste die dementie heeft. In een ziekteproces van dementie, waarbij steeds meer wegvalt en contact steeds lastiger wordt is het goed de nadruk te leggen op wat wél kan. Samen genieten van klanken is een van die dingen, momenten om te koesteren en op een heel andere manier samen in contact te zijn. Een klankontspanning is een woordeloos contact, wordt altijd begrepen en overbrugt elke afstand.

 

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal mensen, de tijdsduur en de reisafstand.
Gedurende mijn opleidingsjaar bied ik klank-coaching aan tegen een gereduceerd tarief.

 

 

Meest recente berichten