Voor mantelzorgers

Herkent u dit?

  • Ik ben vaak moe van het combineren van alle taken die op mijn bordje liggen zoals mantelzorgtaken, baan, gezin en huishouden.
  • Ik heb behoefte aan meer rustmomenten voor mezelf.
  • Het is lastig dat de communicatie met mijn naaste anders wordt nu deze ziek is.
Klankontspanning, een goede manier om weer op te laden
Neem even tijd voor uzelf en geniet van rustgevende klanken. Er hoeft even helemaal niets. De drukke buitenwereld is wat verder weg en de klanken brengen u naar binnen. Tijdens de klankontspanning kunt u weer tot uzelf komen, in balans, accepteren wat er is en de kracht hervinden om te dragen wat op dit moment in uw leven is.
p1060359
Klankontspanning samen met degene waarvoor u zorgt kan ook een sleutel zijn in het contact. In een ziekteproces waarbij steeds meer wegvalt en contact steeds lastiger wordt (speelt vooral bij dementie) is het goed de nadruk te leggen op wat wél kan. Samen genieten van klanken is een van die dingen, momenten om te koesteren en op een heel andere manier samen in contact te zijn. Een klankontspanning is een woordeloos contact, wordt altijd begrepen en overbrugt elke afstand. Gezamenlijke klankontspanning is mogelijk aan huis.
Individuele Klank-Coaching als ondersteuning bij stressklachten
Bij Klank-Coaching wordt concreet gewerkt aan de hand van stressvolle gedachten, emoties of lichamelijke klachten waar u tegenaan loopt. Hierbij worden diverse werkvormen vanuit het mindful coachen toegepast. Zachte en helende klanken kunnen  de coaching verdiepen, ze laten gemakkelijker voelen waar de stress en de achterliggende angst of beperkende overtuigingen vandaan komen. Doel van Klank-Coaching is om te leren beter om te gaan met de dagelijkse stress.
Workshops Mindfulness en Klank voor mantelzorgers

Klank en Ruimte heeft een serie workshops voor mantelzorgers ontwikkeld waarin mindfulness en klank wordt gecombineerd. De workshops worden gegeven aan de hand van thema’s die bij mantelzorgers spelen, zoals ‘Op adem komen’, ‘Goed voor jezelf zorgen’, ‘Ruimte voor jezelf’ en ‘Meer veerkracht’.De workshops bieden mantelzorgers niet alleen ontspanning, maar ook concrete handvatten waarmee de deelnemers zelf in hun dagelijks leven meer ontspanning kunnen creëren. Elke workshop heeft een vaste structuur. Het is een combinatie van een of meer mindfulness- en lichaamsoefeningen, een stukje theoretische achtergrond en als afsluiting een klankmeditatie. Deelnemers krijgen concrete tips om er thuis mee aan de slag te gaan.
Iedereen kan meedoen. Er is geen ervaring met mindfulness of meditatie nodig en er wordt rekening gehouden met eventuele fysieke beperkingen.

Praktische informatie
Individuele klankontspanning en coaching wordt gegeven in de praktijkruimte in Harderwijk. In 2019 bied ik klank-coaching aan tegen een gereduceerd tarief. Een eerste kennismaking en intake is gratis.

Prijzen van workshops en klankontspanning aan huis zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, de tijdsduur en de reisafstand.

 

 

Meest recente berichten