Mantelzorgondersteuning

Herkent u dit?

  • Ik ben vaak moe van het combineren van alle taken die op mijn bord liggen zoals mantelzorgtaken, baan, gezin en huishouden.
  • Ik heb behoefte aan meer rust voor mezelf.
  • Het is lastig dat de communicatie met mijn naaste anders wordt nu deze ziek is.
Workshops Mindfulness en Klank voor mantelzorgers
Klank en Ruimte heeft een serie workshops ontwikkeld rond thema’s die bij mantelzorgers spelen. De workshops zijn zowel gericht op overbelaste mantelzorgers als op mantelzorgers die overbelasting willen voorkomen. Klanken bieden een mogelijkheid om te ontspannen en jezelf weer op te laden. Door mindfulness oefeningen te doen krijg je handvatten om in het dagelijks leven makkelijker met stress om te gaan. ‘De situatie kun je in vaak niet veranderen, maar de manier waarop je ermee om gaat wel.’ is het uitgangspunt.

Iedereen kan meedoen en de workshops kunnen los van elkaar gevolgd worden. Je hebt geen ervaring met mindfulness of meditatie nodig en er wordt rekening gehouden met eventuele fysieke beperkingen.
 
Workshops worden op aanvraag gegeven. De workshops zijn ook in te passen op familieavonden in zorginstellingen en vakanties voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, Voor meer informatie mail naar info@klankenruimte.nl of bel 06-81419920.
 
Thema’s:
Goed voor jezelf zorgen                   Hoe gaat het met jou?
Op adem komen                               Even afstand nemen
Steun zoeken en voelen                   Aandacht voor het positieve
Ruimte voor jezelf                             Zorg uit handen geven 
Meer veerkracht                               Als het te veel is
 
“De workshops zijn voor mij een verademing, een rustpunt. Hierdoor kan ik in het dagelijkse leven als mantelzorger functioneren zonder over mijn grenzen heen te gaan.”
 
 
Klankontspanning om weer op te laden
Neem even tijd voor jezelf en geniet tijdens een klankontspanning van rustgevende klanken. Er hoeft even niets, de drukke buitenwereld is wat verder weg en de klanken brengen je tot naar binnen. Tijdens een klankontspanning kun je weer in balans komen, accepteren wat er is en de kracht hervinden om te dragen wat er op dit moment in je leven is.’
 
p1060359
 
Individuele klankcoaching als ondersteuning bij stressklachten
Bij klankcoaching wordt concreet gewerkt aan een thema waar je als mantelzorger tegenaan loopt (stressvolle gedachten, emoties of lichamelijke klachten). Hierbij worden diverse werkvormen vanuit het mindful coachen toegepast. Zachte en helende klanken verdiepen de coaching, ze laten gemakkelijker voelen waar de stress en klachten vandaan komen. Doel van klankcoaching is om te leren beter om te gaan met de dagelijkse stress.
 
Individuele klankontspanning en -coaching wordt gegeven in de praktijkruimte in Harderwijk.
 
 

Meest recente berichten